The Make-up Artist

Ce este un make-up artist?

PART I

Am ajuns intr-un timp in care lumea evolueaza cu fiecare secunda, dar din pacate suntem putini care intelegem notiunea de make-up artist.

Ne confruntam tot timpul cu frumusetea si pretindem sa aratam intr-un mod cat mai unic si mai frumos, dar primele lucruri  la care ar trebui sa apelam sunt acelea de a invata si de a intelege fiecare ramura al domeniului frumusetii.

Pentru a ajunge sa creezi arta, nu e suficient sa ai talent sau sa faci niste miscari circulare cu o pensula si nici sa cunosti notiunea de culori. In spatele acestei arte se desfasoara ore nenumarate de munca si studiu, sacrificii gigantice pe care poate uneori noi ca si potentiali clienti(desi nu suport sa numesc asa oamenii) nici nu ne inchipuim ca se intampla.

Bineinteles ca urmeaza partea frumoasa a lucrurilor atunci cand arta iti este recunoscuta si apreciata. Nu exista sentiment mai frumos, pentru mine e ca si cum te-ai indragosti over and over again.

Vorbeam despre faptul ca un make-up artist e si om. Da, e si om si tocmai de aceea ar trebui sa intelegem anumite aspecte in ceea ce il priveste. Respectul reciproc. E una dintre cele mai mai valori pe care le poate avea o persoana.

Si pentru ca sunt o persoana foarte sincera si deschisa am sa va marturisesc ca, desi stim deja ca lumea  femeilor e putin mai dificila si mai complexa decat cea a barbatilor, un lucru foarte deranjant si urat este acela de a vorbi intr-o maniera urata despre colegii de arta.  Intr-adevar lumea make-up-ului a explodat si s-a extins atat de mult, incat foarte multe persoane au ajuns sa practice aceasta meserie(eu nu o pot privi ca pe o meserie, dar sa trecem peste). Noi nu realizam ce beneficii ne aduce acest lucru. Lumea se diversifica si avem posibilitatea sa observam talente diferite, lumi diferite.

Eu am o premiza dupa care ma axez: admir, apreciez, dar nu pot sa iubesc o alta arta cu atat de multa intensitate precum o fac cu a mea, dar totodata nici nu pot sa urasc o alta arta. Sentimentul de ura si invidie nu poate sa exista in “sifonierul” unui artist.

Inspiratie

Vorbeam cu o prietena intr-una din zilele trecute si ii spuneam ca din pacate noi traim intr-o ERA in care deja s-au cam descoperit si consumat lucrurile bune si frumoase ale pamantului, si cred eu, ca de aici a devenit trend-ul cu inspiratia.

Inspiratia e buna, e fenemonala, doar ca niciodata nu o sa poti sa iesi din anonimat. Nu poti sa creezi ceva unic prin inspiratie. Probabil voi fi blamata pentru asta dar imi asum.

ERA in care ne aflam nu face altceva decat sa imi starnesca entuziasmul pentru a face ceva maret, ceva unic prin care sa ma diferentiez. Si sper ca intr-o zi sa pot sa va daruiesc ceea ce am de oferit.

Timpul

Un artist cel mai probabil nu prea va avea timp de pierdut, de aceea timpul acordat studiilor si muncii nu se pun ca si timp pierdut.

Aici ar trebui sa intelegem de ce un make-up realizat de catre un Make-up Artist are o durata mai mare de lucru, pentru ca acolo se produce o arta realizata din detalii precise, care necesita timp.

 

Alexa Lixa/Make-upArtist