Skin tone (tonul pielii – importanta si rol)

Articolul de azi este dedicat unui aspect foarte important atat pentru make-up artisti cat si pentru tuturor persoanelor care iubesc frumusetea, si anume cum sa determinam tipul de ton al pielii.

Acest subiect are un rol extrem de valoros deoarece el ne va ajuta sa intelegem cu exactitate ce nuante  anume  ni se potrivesc cel mai bine, atat in make-up cat si  in intregul look personal.

Ce reprezinta tonul pielii?

Tonul pielii sau subtonul nu se refera la nuanta pielii (light , medium, dark,  care reprezinta de fapt suprafata pielii) ,  el este determinat de catre cantitatea de melanina – pigment   si nu se poate schimba datorita expunerii la soare sau de catre tulburari ale pielii cum ar fi : acneea sau rosacea, asa ca daca pielea unei persoane  devine pala iarna si super bronzata vara, tonul pielii ramane acelasi, acesti factori fiind neinfluentabili.

Tipuri de tonuri

1 – Ton rece (cool)

2 – Ton cald (warm)

3 – Ton neutru (neutral)

Cum sa iti determini tipul de ton al pielii

Inainte de a efectua orice procedura pentru a determina tipul de ton, tenul trebuie sa fie curat si fara niciun produs adaugat *lotiune, toner, creme spf etc. Daca tocmai v-ati spalat tenul asteptati 15 minute inainte sa incepeti procedura, deoarece dupa spalare pot ramane urme de roseata care pot influenta intregul rezultat.

Al doilea pas este acela de a va folosi de lumina naturala, lumina artificiala influenteaza nuanta si nu face altceva decat sa va insele.

Procedura 1

Uitati-va la culoare venelor din interiorul incheieturii mainii. Acesta este un mod rapid de a determina subtornurile.  Asigurati-va ca aveti lumina naturala suficienta.

Daca venele:

– au o culoare albastra sau movie atunci va incadrati in categoria de Ton rece (Cool skin tone).

– au o culoare verzuie atunci detineti un Ton cald (Warm skin tone).

Daca nuantele nu pot fi stabilite cu precizie si sunt incerte , atunci tot ce e posibil sa va incadrati in categoria de Ton neutru (Neutral skin tone).

In aceasta categorie se incadreaza si cei cu tenul masliniu.

 

 

Procedura 2

Regula soarelui pentru a determina tipul de ton al pielii

Daca bronzul este unul destul de puternic si posibilitatea de arsuri este foarte mica atunci tot ce e posibil sa aveti un Ton cald sau unul neutru.

Daca pielea sufera de arsuri la expunerea la soare intr-un mod rapid si nu se bronzeaza mai deloc atunci cu siguranta detineti un Ton rece.

 

Beautifying tips and colors

Acum ca am reusit sa stabilim impreuna niste puncte forte, am sa va marturisesc niste ponturi pentru a va ajuta sa va puneti in evidenta trasaturile cu ajutorul culorilor, care sa va avantajeze din punct de vedere cromatic.

Pentru:

Ton cald (warm undertone) – culorile neutre (bej, crem, orange-corai , mustar, galben, orange, maro, verde, galbui-verzui, rosu cald si in niciun caz alb pur).

Ton rece (cool undertone) – culori ca si (albastru, roz, purple, verde, navy, magenta si albastru-verzui)

Ton neutru (neutral undertone) – aici pot fi folosite din ambele categorii de culori prezentate mai sus, majoritatea facand the perfect match to your skin!

Accesorizarea este foarte importanta pentru fiecare dintre noi, mai rar vezi o persoana sa nu poarte o pereche de cercei sau un lant fie el cat de finut la gat. Asa ca ne vine in ajutor si de aceasta data cromatica in functie de tonurile piele.

Pentru cei cu ton-ul rece bijuteriile si accesorizarea va fi avantajata de nuantele reci (Argint, aur alb, platina etc…), iar pentru cei cu ton-ul cald accesorizarea va fi avantajata de culorile calde (Aur galben, bronz, cupru etc.

Sper ca am reusit sa va inspir si sa va ajut oarecum cu acest articol.

See you next time!

With love,

your make-upArtist!