Problemele cu care ne confruntam atunci cand apelam la make-up artisti

Atunci cand esti un make-up artist ar trebui sa ai o obligatie morala daca nu profesionala, aceea de a fi atent cu fiecare persoana in parte atunci cand vine vorba despre sanatatea sa.

Pentru asta avem nevoie de niste cunostiinte aprofundate in domeniu.

Din pacate multe persoane termina o specializare si cam atat. Se rezuma la un job care implicit se rezuma la a face bani si uitam ca la mijlocul acelui job sta in joc sanatatea unei persoane.

De cele mai multe ori se fac niste greseli impardonabile de catre specialisti.

Am sa va enumar anumite aspecte ca sa stim cu ce ne confruntam si sa putem lua o atitudine cand vine vorba de a opta pentru un make-up profesional. .

LOCUL de ACTIVITATE

In primul rand sa fiti atenti ca make-up artisul sa isi desfasoare activitate intr-un loc igienic ( nu la bunica in casuta, pe masa unde pune oala cu ciorba si nici in garajul sotului unde isi repara masina (acum am fost cam absurda dar ca sa punctez mai accentuat situatia).

Ustensilele de lucru TREBUIE sa fie dezinfectate dupa fiecare folosire si pastrate intr-un loc cat mai steril.

PRODUSELE

Consider ca atunci cand esti un make-up artist profesionist ar trebui sa ai in “galeria” ta o sumedenie de produse care se incadreaza in mai multe tipuri de ten.

Si am sa fiu mai explicita. De exemplu unei persoane cu ten cu probleme gen acnee nu poti sa folosesti acelasi primer, acelasi fond de ten sau aceleasi produse pudrante.

S-ar putea ca atunci cand vei folosi  produse pentru un alt specific de tip de ten vei putea avea surprize ca la aceea persoana sa i se agraveze problema de ten pe care o are.

Totodata mai consider ca atunci cand esti un make-up artist profesionist ar trebui sa fii in primul rand om si sa te gandesti daca tu i-ai face asta tenului tau.

 

Aici am sa aprofundez putin situatia si sa va explic ca, daca aveti o problema la nivelul pielii cel mai bine ar fi sa o tratati nu sa o acoperiti in straturi “tencuite” cu produse, caci nu veti face altceva decat sa o agravati. ( pentru asta cititi si articolul Pielea, un dar divin). Un adevarat profesionist va stii sa va indrume pentru rezolvarea problemei.

 

Ce se intampla atunci cand make-up artistul nu se incadreaza in aceste reguli stricte?

 

Daca observam ca make-up artistul iese din aceasta arie a igienei si a produselor bine alese in functie de tipurile de ten, cel mai bine ar fi sa optam pentru alte servicii al altor profesionisti. Nu va jucati cu sanatatea pielii dumneavostra!

Alexa Lixa/Make-up Artist