Naturalul noul nenatural

PERFECTIUNEA ESTE IMPERFECTIUNEA

De la era Marilyn Monroe pana in zilele noastre, idealul de frumusete s-a modificat in pasi mareti, accentuati. Ce e trist din tot acest parcurs este faptul ca s-a ajuns la un ideal al frumusetii care costa vieti si suflete. Inaintarea in varsta este un fapt firesc si cat se poate de normal. Frumusetea fiecarei varste vine odata cu transformarea fizica, vizibila a tuturor oamenilor.

Odata cu aceasta modificare fizica vine si modificarea vietii fiecarui om care aduce la randul ei intelepciune. Evenimentele din viata se resfrang asupra aspectului fizic, de aceea marii interpreti in mimica si gestica sunt capabili sa recunoasca anumite comportamente datorita modificarii fizice a corpului.

Amintirile si trairile frumoase sau nu, dar care ne construiesc, isi scriu povestile pe chipul nostru pe parcursul intregii noastre vieti. Asadar tot acest proces este unul firesc si ar trebui sa fim capabili sa-l imbratisam ca pe-un dar ceresc.

Toata aceasta idee de a va duce in calatoria articolului meu a survenit din prisma faptului ca tot mai mult si mai mult marile reviste ale lumii ce reprezinta frumusetea si mai nou toate retelele de socializare impreuna cu evolutia tehnologica au imbratisat atat de rapid si de firesc fenomenul “frumusetea artificiala e noua frumusete naturala”, iar sufletul meu a inceput sa urle cerandu-mi a exterioriza realitatea, pentru a participa la starpirea suferintei oamenilor, in special a sufletelor care abia isi incep calatoria vietii si anume copiii/ adolescentii.

In permanenta ne sunt redate imagini cu frumusetea ideala, aceea artificiala dar sub denumirea de frumusetea naturala.

Tot mai mult si mai mult femeile si nu doar ele, se supun unor interventii estetice care duc la traumatisme fizice cat si psihice inimaginabile, iar cel mai macabru scenariu ne duce in cele mai negre povesti in care foarte multi tineri au platit cu propria viata aceste interventii estetice. Ce e mai trist in toata aceasta poveste nu e nici macar acest fapt, daca ne putem imagina una ca asta. Ce e mai trist e ca toate aceste fapte survin din modul in care media si life society au lucrat la spalarea creierului si a sufletului nostru in asa fel incat am ajuns sa nu ne mai iubim inca din copilarie. Am ajuns sa ne uram, am ajuns sa ne pedepsim, am ajuns sa uitam cat suntem de unici si de speciali si cat de mult avem nevoie de iubire si de nimic mai mult.

Chirurgia plastica/estetica vs. Machiaj

Unele vedete consacrate, care au ajuns imaginile de cap de reviste renumite isi asuma cu mandrie acele transformari estetice, altele refuza cu desavarsire faptul ca au intervenit chirurgical/tratamente cu injectii. Insa majoritatea aflandu-se in categoria de negare. Poate nu v-ati intrebat de ce exista acea reactie de negare. Ei bine eu am incercat sa fiu un bun detectiv in a analiza aceste reactii de negare pentru ca nu imi dadea nimic logic, in special in era in care ne aflam unde deja e o moda si un must sa ai o injectie in buza.

Acele vedete au niste motive bine intemeiate, as putea sa deschid o adevarata teorie psihologica dar am sa ma rezum la cateva lucruri pentru a nu lungi atat de mult acest articol. Cand o persoana apeleaza la trucuri artificiale cu siguranta e nemultumita de aspectul ei fizic. Cu siguranta nu si-a imbratisat frumusetea autentica si cu siguranta a trait in umbra, rusinata de tot ceea ce reprezenta ea in societate. Ori acest fapt nu poate sa duca decat la starea de sine, ego si incertitudiea de a putea tine piept cu presupusele critici ale societatii in ceea ce priveste aspectul fizic. Asadar aceste tipar de persoane vor ascunde mereu aceste mici interventii sau mari, pentru a-si proteja ego-ul si nesiguranta sufletului.

Consider ca machiajul este unealta cea mai de pret care ne ajuta sa ne punem in evidenta tot ce avem mai frumos si sa ne acopere acele imperfectiuni. Actioneaza ca un scut pentru luptatori, ca un bandaj pentru rani. Doar ca trebuie sa luam aminte, fiecare zi din viata noastra nu trebuie sa fie o lupta si fiecare zi din viata noastra nu trebuie sa fie formata din rani. De aceea ingrijirea pielii e un act esential. Pielea este raspunsul la ceea ce numim stil de viata alimentar. Actioneaza ca un senzor, ca o alarma in a ne ajuta si a ne proteja de propriile gesturi urate vis-a-vis de corpul nostru.

INGRIJIREA CORPULUI inaintea trucurilor artificiale

Inainte de a apela la corectia trucurilor artificiale ar trebui creata o cultura la un nivel inalt, de a invata oameni cum sa-si ingrijeasca corpul/sufletul. Cu tristete am remarcat faptul ca din adolescenta se practica aceasta interventie cu injectii lipsind cu desavarsire o rutina de ingrijire a pielii, a corpului. Odata ce am invatat si am reusit sa ne cunoastem cu adevarat corpul, vom invata cum anume sa ne iubim si sa vedem autenticitatea cu care bunul nostru Dumnezeu ne-a creat pe acest pamant. Doresc sa specific faptul ca nu sunt impotriva interventiilor chirurgicale estetice, ba mai mult sunt anumite cazuri in care acestea schimba vieti in bine. Dar consider ca acestea trebuie facute cu multa grija si sensibilitate, cu o maturitate extraordinara pentru ca altfel rezultatele pot demola vieti inocente si pot crea lumi macabre.

Frumusetea naturala este cea veritabila, autentica, cea care ne fac speciali si unici, cea care ne reda personalitatea si caracterul, cea care ne contureaza sufletul. Va marturisesc faptul ca aflandu-ma inconjurata de tot acest fenomen de naturalul noul natural, ba mai mult fiind in domeniul de infrumusetare, am inceput sa am dubii in ceea ce-mi priveste frumusetea fizica. Am inceput sa ma indoiesc de mine, am inceput sa ma dispretuiesc, am inceput sa imi fie frica de critici si asa mai departe. Am trecut prin clipe de nesiguranta si nu intelegeam de ce ma aflu acolo. Cand deodata, un inger pazitor trimis, mi-a aratat calea, calea iubirii si a fericirii iar in acel moment am realizat ce om frumos si special pot fi daca ma imbratisez. Si asa am si facut. Iar acum acel om, trebuie sa incerce macar sa va arate poteca pe care puteti pasi. Si ooo! E atat de frumoasa!

Cu dragoste si din dragoste pentru voi,

Alexa.